Prijava

Predavatelj/ca

Naši strokovnjaki


G. Stephan Bogner (Dipl. Kfm.) je začel akademski študij ekonomije  na Mednarodni šoli za upravljanje v Dortmundu (Nemčija) in bil eden izmed mnogih, ki so ga prevzela navdušujoča predavanja profesorja Bockerja o ekonomiji in denarnih sistemih. Toda bil je edini študent te univerze, ki je napisal diplomsko nalogo o plemenitih kovinah kot zaščiti pred inflacijo in drugimi silami ("Zlato v makroekonomskem kontekstu s posebnim upoštevanjem procesa oblikovanja cen"), ki je bila končana leta 2002 pod nadzorom profesorja Bockerja.

 

G. Bogner se je specializiral za finance in upravljanje premoženja, proizvodnjo in logistiko ter mednarodno pravo in podjetništvo. Študiral je tudi na Evropski poslovni šoli v Londonu (Velika Britanija) in Univerzi v Queenslandu v Brisbaneu (Avstralija). Leta 2003 je začel tesno sodelovati s Ferdinandom Lipsom, med drugim je objavil in prodal svoj prodajni uspešnik ("Zlate vojne - Bitka proti denarju, kot ga je videti iz švicarske perspektive") v nemško govorečih državah, zato je revidiral in prevedel angleško različico v nemščino („Die Gold-Verschwörung: Ein Blick hinter die Kulissen der Macht von einem Privatbankier aus der Schweiz“). Leta 2004 se je zaposlil na največjem trgu zlata na svetu (Dubaj), kjer je ustanovil 2 podjetji, specializirani za ponovno prodajo in posredovanje fizičnih surovin, ter svetovanje za rudarske družbe z javno kotacijo.

Bil je tudi soustanovitelj in do konca leta 2006 partner prve nemške srebrne zaloge in spletne informacijske platforme, poleg tega pa se je ukvarjal tudi s srebrniki in palicami. G. Bogner je od leta 2003 specializiran za analizo in vrednotenje kapitalskih trgov in javno kotira na borzi podjetij s poudarkom na geologiji, raziskovanju, razvoju in proizvodnji nahajališč virov ter novih tehnologij.

Že več kot desetletje živi v Švici in redno objavlja članke v nemščini in angleščini o gospodarskih okoliščinah, valutah, blagu in podjetjih, ki se ukvarjajo z raziskovanjem in rudarstvom naravnih virov po vsem svetu. Poleg svoje analitične dejavnosti Bogner deluje predvsem kot izvršni direktor podjetja Elementum International AG, specializiranega za brezcarinsko skladiščenje plemenitih kovin, v visoko varnostnem objektu v gorovju St. Gotthard v centralni Švici.